Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako první na karlovarský filmový festival dorazil Michael Caine, který si během zahajovacího ceremoniálu převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, ve čtvrtek v noci na letišti v Karlových Varech přistál Johnny Depp a jen pár hodin nato, v pátek dopoledne, se k festivalu připojila další zahraniční hvězda - Ethan Hawke.

Americký herec, režisér a spisovatel převezme na festivalu Cenu prezidenta MFF KV Jiřího Bartošky a osobně uvede thriller Paula Schradera Zoufalství a naděje, v němž ztvárnil kněze procházejícího krizí víry.

Hawke se dostal do povědomí diváků svou rolí ve filmu Společnost mrtvých básníků, kde hrál vedle Robina Williamse (†63). Od té doby má za sebou desítky filmů. Za zmínku jistě stojí trilogie Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí a filmy jako Chlapectví a Velké naděje.

Ethan byl sedm let manželem herečky Umy Thurman (53) (ta byla hostem festivalu v roce 2017), se kterou má dvě ze svých čtyř dětí - syna Levona a dceru Mayu, která už se také věnuje herectví.

Nyní je podruhé ženatý, z manželství s Ryan Shawhughes má dcery Clementine a Indianu. Ryan byla chůvou jeho prvních dvou dětí, herec však vždy tvrdil, že si s ní začal až po rozchodu se slavnou herečkou.

Reklama

Další články

Načítám