Hlavní obsah
Článek

V neděli se v Praze odehrála slavnostní premiéra režijního debutu Michala Suchánka (58), filmu Večírek. Ten si do hlavních rolí vybral opravdu hvězdné obsazení: Karla Rodena (61), Tatianu Dykovou, Jiřího Langmajera (57), Nelu Boudovou (56), Marka Taclíka (50) či slovenskou hvězdu Mariána Čekovského, který na premiéru dorazil letadlem. Hudebníkova role neúspěšného zpěváka tak byla protiúkolem.

Suchánek napsal a zrežíroval komedii o srazu bývalých spolužáků, která začíná na kolaudaci domu manželské dvojice a zároveň spolužáků Jiřího a Zdeňky Hrdových v podání Jiřího Langmajera a Tatiany Dykové.

Dorazí také třídní kráska (Boudová), komik (Taclík), neúspěšný zpěvák (Čekovský) nebo mimořádně citlivý spolužák (Roden). Kombinace povah přivádí hrdiny do nečekaných a zábavných situací.

„Jsem rád, že se nám Večírek podařilo tak výjimečně obsadit a že tihle herci excelují v rolích, v jakých je neznáme,“ říká autor filmu i stejnojmenné divadelní předlohy Suchánek.

Afterparty nezůstala nic dlužná názvu filmu, takže se slavilo do rána. Večírek roztancoval Jiří Burian aka Kapitán Demo, který je zároveň autorem hudby k snímku.

Do kin film přijde 19. srpna.

Reklama

Další články

Načítám