Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 84 let zemřela Una Stubbs, představitelka paní Hudsonové v populárním seriálu BBC Sherlock. Herečka skonala obklopená rodinou doma v Edinburghu ve čtvrtek po krátké nemoci.

Stubbs za sebou měla téměř 60 let trvající kariéru, která zahrnovala divadelní, televizní i filmovou tvorbu. Známá byla například z filmu Summer Holiday nebo ze seriálu EastEnders. Objevila se také v populárních detektivkách Vraždy v Midsomeru nebo Slečna Marplová.

Podle agenta se herečka v posledních několika měsících potýkala se zdravotními problémy, jejich povahu neupřesnil.

Stubbs byla dvakrát vdaná. Jejím prvním manželem (1958 - 1969) byl herec Peter Gilmore, společně adoptovali syna Jasona, podruhé se provdala v roce 1969 za herce Nickyho Hensona. O šest let později se rozešli, měli spolu syny Joea a Christiana.

„Maminka dnes v tichosti a obklopená rodinou zemřela. Prosíme o soukromí v této těžké a smutné době,“ stojí v prohlášení rodiny.

Na herečku vzpomínají i kolegové. „Zhaslo nejkrásnější světlo z Baker Street,“ uvedl tvůrce slavného seriálu Steven Moffat, který na Unu Stubbs vzpomíná jako na nejvlídnější, nejmilejší a nejzábavnější osobu, kterou kdy potkal.

Reklama

Další články

Načítám