Hlavní obsah
Článek

Patří mezi nejdéle sloužící herce Ulice. Petr Vacek (59) zůstal v nekonečném seriálu jediným členem rodiny Jordánových. „V začátku měla naše rodina Jordánových důležitou linku. Tu pak převzaly naše děti Jakub Štáfek a Patricie Pagáčová. Já jsem tam zůstal tou postavou, která poradí, vyslechne. Prostě se hodí," řekl Super.cz v rozhovoru herec a moderátor.

Vacek je rád, že se seriál opět vrací k původní myšlence, kdy se postavy podobají svým představitelům. „Moje role Tomáše Jordána má se mnou společného daleko víc než předtím. Nova změnila pohled na věc a má oddělení společenské odpovědnosti. To se projevuje i v Ulici, kde jsem za ekologa,“ říká nadšeně Vacek.

Petr Vacek je pověstný tím, že šetří životní prostředí. Doma například splachuje dešťovou vodou, kterou přenáší v kbelících přes celý byt. Ale to není vše.

„Nechal jsem si instalovat fotovoltaické panely na střechu, takže mám energii ze sluníčka. Přes den musím zapnout všechny spotřebiče, pračku, myčku, aby se to využilo, večer proudu moc není, to jedu na baterky,“ popsal Vacek, jak funguje jeho domácnost.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám