Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodina zveřejnila příčinu smrti a parte herce Vladimíra Marka, který byl minulý týden nalezen mrtvý ve svém bytě. Herec známý například coby Šašek/vypravěč z muzikálu Johanka z Arku, podlehl následkům vážné nemoci.

„Rodina dává na vědomí všem Vláďovým přátelům, že zemřel v souvislosti se svým onemocněním, lymfomem, který mu znepříjemňoval život posledních pár let,“ informovala rodina, která zároveň zveřejnila parte s originálním textem.

„Nezemřel, jen vyslyšel vábení nového nebeského angažmá. Novou smlouvu podepsal 27. 7. 2021 ve svých 69 letech. Tak, jak si přál, bude jeho poslední cesta bez pompy a ovací. Jeho popel bude rozptýlen. Nikdy na něho nezapomeneme. Jeho milovaná mamulka Helenka Marková a vnučka Anička s maminkou,“ stálo na parte.

Vladimíra Marka si diváci kromě zmíněné role v Johance z Arku pamatují také coby čaroděje Merlina v Excaliburu či jakožto mafiánského bosse z filmu Perníková věž. Objevil se také jako manažer Pavola Habery ve fontáně pre Zuzanu 2. Jeho smrt zasáhla celou řadu muzikálových kolegů. Vzpomínala na něj například Bára Basiková.

„Hráli jsme spolu nejen v Johance, ale také v Lucrezii. A byli jsme kamarádi. Navzdory své vizáži byl neskutečně jemný, citlivý a hodný. Vzdělaný, sečtělý a kultivovaný. A taky vtipný! Geniální byl i v Divadle Na zábradlí. Vlastně vůbec ve všem,“ řekla Super.cz Bára Basiková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám