Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel herec a dabér Milan Stehlík. Bylo mu 77 let. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. „Dnes v noci nás opustil dlouholetý člen Činohry Milan Stehlík. Čest jeho památce,“ stálo na stránkách divadla.

Ve Zlaté kapličce hrál Stehlík téměř čtyřicet let. Objevil se například v divadelních hrách Lakomec, Sluha dvou pánů či Richard III. Dříve působil také v Městských divadlech pražských.

Diváci ho znají také z televizních obrazovek, byť se objevoval spíše v menších rolích. Zahrál si například v 30 případech majora Zemana či Zlé krvi. Příslušníky bezpečnosti ztvárnil v krimi filmech Sázka na třináctku, Svědectví mrtvých očí nebo Člověk není sám.

Uplatnění našel také v pohádkách. Namátkou jmenujme Loupežnickou pohádku, Prince a chuďase či Krásnou čarodějku. Stehlík byl také vynikající dabér. Jeho hlasem promlouval například legendární Vilík ze Včelky Máji.

Reklama

Další články

Načítám