Hlavní obsah
Článek

Léto tráví Zdeněk Troška (70) v duchu svých legendárních komedií Slunce seno, tedy ve svém domě v jihočeských Hošticích u Volyně. „Trávím léto doma na vsi jako šťastný důchodce. Spím, jím a tloustnu. Já se ráno probudím a těším se na snídani. Po ní se zase těším, jak si po obědě hezky zdřímnu,“ uvedl s úsměvem režisér na oslavě narozenin kamaráda Pavla Plecháče.

V minulosti Troška přijímal časté návštěvy, kvůli covidu je ale vše jinak. „Jelikož máme doma pětiletá dvojčátka, švagrová si nepřeje, aby tam někdo tahal nějakou chorobu. Když tedy návštěva přijede, tak ji provedu po Hošticích, ale domů k nám nesmí. Ukážu jim akorát, kde bydlím,“ vysvětlil Troška.

Režisér žije v Hošticích v dvougeneračním domě s o tři roky mladším bratrem Pavlem, který je vyučený autoelektrikář, a jeho rodinou. Malé děti mu prý nenarušují klidný důchod. „Děti běhají většinou na zahradě. Občas za mnou přiběhnou, pozdraví mě. Ale ony bydlí částečně i ve Strakonicích,“ mávl rukou.

Léto netráví legendární režisér pouze v Česku, ale jelikož už je očkovaný, tak poměrně aktivně cestuje. „Teď jsem byl na týden v Itálii. Jestli nezavřou Španělsko, tak pojedu tam, a pak ještě Itálii,“ tetelil se Zdeněk Troška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám