Hlavní obsah
Článek

Před půl rokem prožíval nejtěžší životní období, kdy mu šlo o život. Nyní už je Dalibor Janda (71) opět ve formě. Ba dokonce je na tom fyzicky lépe než před srdeční příhodou, kvůli které musel podstoupit dva náročné operační zákroky. „Cítím se velmi dobře, ale ten zážitek je stále ve mně. Člověk si říká, proč k tomu došlo, když jsem nekouřil, nepil a žil poměrně zdravě,“ svěřil se Super.cz Janda na oslavě narozenin kamaráda Pavla Plecháče.

„Můj ošetřující lékař říká, že jsem prý dobrý pacient,“ říká hudebník, který po hospitalizaci změnil životosprávu: „Začal jsem pravidelně jíst, ne jako dřív, kdy jsem jedl někdy i ve tři hodiny ráno po koncertu. Pořídil jsem si domů profesionální rotoped a pravidelně na něm cvičím. Už jsem dokonce zhubl sedm kilo,“ raduje se Janda.

Interpret hitů Kde jsi, Hurikán, Padá hvězda, či Žít jako kaskadér už opět vystupuje před publikem. „Před pár dny jsem oslavil svých čtyřicet let na profesionální scéně koncertem ve Strakonicích. Ukázalo se, že ještě umím zpívat,“ smál se Janda a jedním dechem dodal: „Už ale nechci koncertovat v tak velké míře jako dřív. Raději bych méně koncertů ve větším měřítku. Tak čtyři až pět vystoupení do měsíce. Nepotřebuju už zpívat pro peníze, ale chci, aby mě to těšilo a byl to můj koníček.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám