Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Ze všech stran slýcháme, jak jsou telefony a další elektronika od značky Apple úžasné. Ačkoli jste dosud jejich kouzlu odolávali, teď ve vás hlodá červíček pochybností. Opravdu jsou tak skvělé? Sami sebe se taky možná ptáte, zda byste neměli ten svůj telefon vyměnit za Apple. V čem je jiný?

Apple je styl

iPhone od Applu je poměrně drahá záležitost, s trochou nadsázky klidně můžeme říct, že jde o módu. iPhony jsou zárukou kvality, mnozí na ně nedají dopustit. A to i navzdory poměrně vysoké ceně. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, jiný už chtít nebudete. To je fakt, se kterým je třeba se smířit.

Proč jsou iPhony tak oblíbené?

Za oblibou Apple iPhone nestojí jen design a kvalita, ale také inovativní technologie, operační systém, nejrůznější efekty a animace. Jejich předností je i, řekněme, jakási dlouhověkost díky pravidelným aktualizacím a taky komfort.

Když si s telefonem totiž chcete spárovat třeba sluchátka, chvilku vám to zabere. Když ale budete mít AirPody a iPhone, stačí je přiložit k uchu a ony začnou hrát. S vaším iPhonem se spárují samy. Když na iPhonu začnete psát třeba e-mail, okamžitě ho vidíte i na MacBooku.

Víte, že Apple je asi jediná značka telefonů, která vám i několik let po koupi telefonu nabídne nejnovější funkce systému?

Foto: smarty.cz
Za oblibou Apple iPhone nestojí jen design a kvalita

iOS v souboji s Androidem

Na toto téma se neustále vedou diskuze. Na jedné straně stojí příznivci Applu, na druhé jeho odpůrci, kteří dávají přednost Androidu. V čem se tyto platformy ale opravdu liší?

  • Apple si sám vyrábí jak hardware, tak jeho software. Díky tomu má kontrolu nad tím, jak systém funguje. Google ale vyrábí jen software, ten pak nabízí jednotlivým výrobcům chytrých telefonů.
  • Všechny aktualizace Applu jsou okamžitě optimalizované na všechna zařízení (iPhone, IPod, iPad), u Googlu, kdy si výrobci telefonů musí sami aktualizace upravit, to přeci jen nějakou dobu trvá.
  • Soukromí je pro Apple svaté, takže se o vás nebude snažit získat maximum informací.
  • Kdo je zvyklý na Android, asi mu bude chvilku trvat, než si zvykne na Apple, rozhodně se tak ale stane. Opačně už je to horší. U iPhonu totiž budete mít všechny ikonky rovnou na úvodní stránce a pěkně seřazené do bloku, budete jimi jen listovat, případně si je rozdělit do složek.
  • Jste zvyklí si s přáteli přes Bluetooth sdílet soubory? S iPhonem na to zapomeňte. Bluetooth slouží jen k připojení dalších zařízení jako sluchátka nebo handsfree. Na druhou stranu si budete jistí, že si s kopírovaným souborem nestáhnete malware.
  • Iphonu nerozšíříte paměť prostřednictvím paměťové karty, kapacitu si tak vyberte ještě dřív, než si iPhone pořídíte.

Podtrženo sečteno, iPhonem nikdy neuděláte chybu

Rozhodli jste se investovat do Iphonu? Pak si můžete být jistí, že jste udělali jedno z nejlepších rozhodnutí svého života.

Apple iPhone je známý svou kvalitou a elegancí, za tohle rozhodnutí vás bohatě odmění. Operační systém iOS je považovaný za jeden z nejbezpečnějších operačních systémů na světě, výkonný hardware je v tomto případě taky samozřejmostí, stejně jako třeba kvalitní konstrukce.

Další články

Načítám