Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nástupová kolekce Zuzany Osako, kterou vynesli čeští reprezentanti na zahajovacím ceremoniálu na olympiádě v Tokiu, budila velké emoce. Vtípky na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat. Modrotisk, vějíř nebo jupka, to byly hlavní znaky modelů, se kterými naši olympionici odletěli.

"I když jsou teď třeba nějaké negativní reakce, které vnímáme, tak když ti lidé řeknou, že vypadají jak sedláci, já si říkám výborně, je to tam, cítí, že jdou v našem," řekla autorka kolekce Zuzana Osako několik dní po jejím představení.

Co na modely inspirované lidovými kroji říká bronzový medailista z olympiádě v Aténách v roce 1996? "Nemíjí mě to, viděl jsem je samozřejmě a asi bych se nestyděl. Měl jsem na sobě i horší věci," řekl Super.cz se smíchem Tomáš Dvořák: "Třeba atletickou kombinézu. Když jsem se v tomhle nestyděl, tak už v ničem," dodala bývalá desetibojařská hvězda.

I když kritika byla obrovská, on to tak černě nevidí. "Bylo to na rozhodnutí někoho, mě se na to nikdy nikdo neptal. Zas tak strašný to ale není. To klučičí je docela povedené," dodal Tomáš Dvořák.

Reklama

Další články

Načítám