Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Marsa Alam byla v minulosti nenápadnou a bezvýznamnou rybářskou vesničkou, kde se obyvatelé věnovali chovu koz a ovcí, ale také těžbě drahých kamenů. Její turistický význam vzrostl až po výstavbě mezinárodního letiště v roce 2003, od té doby se zda začaly se budovat luxusní hotelové resorty a dnes se jedná téměř o nejvyhledávanější destinací v Egyptě.

A není se čemu divit, místní hotelové rezorty vám nabídnou vše, co od dokonalé dovolené očekáváte. Od vkusně zařízených pokojů, přes vynikající kuchyni až po maximální sportovní vyžití, relaxaci i zábavu. Aktuálně zde máme v nabídce více než 30 hotelů, z toho polovina jsou hotely, které exkluzivně nabízí pouze naše cestovní kancelář, říká Ilona Topolová, tisková mluvčí CK Blue Style. Marsa Alam je zároveň jednou z nejlepších egyptských destinací pro šnorchlování. V mnoha případech budete mít korálový útes přímo před hotelovou pláží, nemusíte tedy utrácet za organizované výlety.

Velmi oblíbený hotel, o čemž svědčí i velmi vysoké hodnocení na cestovatelských portálech, svým hostům nabízí 17 venkovních bazénů a také aqvapark s atrakcemi pro dospělé i děti. Služby hotelu jsou na velmi vysoké úrovni a zdejší kuchyni si zamilujete od první chvíle.

Foto: Blue Style
Hotel Albatros Sea World

Rudé moře je ráj potápěčů. Bohatý podmořský svět ukrývá nepřeberné množství ryb všech barev, korálových zahrad či tajuplných vraků. Běžně můžeme spatřit želvy, barakudy delfíny či murény. Místní potápěčská centra nabízejí získání certifikátů pro potápění, včetně seznamovacích ponorů a lekcí pro začátečníky i pokročilé potápěče. Za poplatek vám také zapůjčí veškeré vybavení.

V Egyptě je povolena maximální možná hloubka pro rekreační potápění 30 m. Ovšem pozor! V zájmu zachování korálového bohatství se zde nesmíte potápět v rukavicích a dotýkat se vzácného podmořského světa. Je také zakázáno brát s sebou pod vodu nože a harpuny. Osoby, které tento zákaz nebudou respektovat, čekají nemalé pokuty.

Foto: Blue Style
V Marsa Alam máte možnost získat potápěčský certifikát

Pokud chcete zažít něco doslova jedinečného, vydejte se na lodní výlet do zátoky Sataya. Jedná se o obří tříkilometrový korálový útes, který má tvar písmene C, uvnitř kterého vytváří lagunu o hloubce 10 metrů. Útesu Sataya je díky hojnému výskytu delfínů často přezdíváno „delfíní zátoka“ – šance, že zde spatříte hejna delfínů, je téměř stoprocentní.

Foto: Blue Style
V zátoce Sataya máte téměř 100 % šanci, že spatříte tyto nádherné tvory.

Další články

Načítám