Hlavní obsah
Článek

Už po desáté hodině dopolední se před velkou obřadní síní v pražských Strašnicích začali scházet první smuteční hosté, aby se rozloučili s jednou z legend českého folku, zpěvákem a kytaristou Františkem Nedvědem (†73).

Písničkář, jehož písně se staly nesmrtelnými, podlehl minulou neděli rakovině plic, která se mu nečekaně vrátila a metastazovala do kostí a vnitřních orgánů. Boj se zákeřnou nemocí se nedal vyhrát, i když se hudebník rval jako lev a věřil ještě v poslední O2 arénu.

Truchlí po něm bratr Jan Nedvěd, s nímž jeden čas tvořil na pódiích nerozlučnou dvojici, sestra Lída, manželka Marie, s níž nedávno obnovil manželský slib, synové František a Vojta i vnoučata a další příbuzní.

Scénář pohřbu měli na starosti právě muzikantovi synové. To, že by zahrála živá hudba v jejich podání, ale už předem odmítli, neměli by na to sílu.

Zazněly zpěvákovy oblíbené country písně nebo například Let It Be od Beatles či Ascalona, kterou sám zpíval s kapelou Brontosauři. Na závěr rozloučení pak přítomní Františkovi naposledy zatleskali vestoje.

Reklama

Další články

Načítám