Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O tom, jaké je pracovat v týmu šéfredaktorky americké Vogue Anny Wintour, kolují legendy, které se dokonce staly inspirací pro film Ďábel nosí Pradu. Wintour předchází pověst přísné a respektované ženy. Roli extrémně náročné šéfky fiktivního magazínu Runway, před níž se všichni podřízení a v podstatě celý módní svět třese, ztvárnila Meryl Streep, která za postavu Mirandy Priestly získala Zlatý glóbus.

O svou reálnou zkušenost s prací asistentky obávané Anny Wintour se na sociální síti podělila nynější designérka Lily Stav Gildor, která v redakci Vogue pracovala od ledna 2014 do prosince 2015.

Na téma Co jsem se naučila od Anny Wintour zveřejnila tři videa, která se stala virální. „Naučila jsem se toho mnoho, o byznyse, o módě i o médiích. Loni jsem rozběhla svůj vlastní byznys jako textilní návrhářka a ze svých zkušeností pořád čerpám,“ říká devětadvacetiletá Američanka.

Konkrétně pak jmenovala následující. „Klíčové jsou známosti, a to nemluvím o tlačence příbuzných. Je důležité budovat a udržovat vztahy. Pošlete tu zatracenou rukou psanou kartičku s poděkováním, lidi to mají rádi.“

Další rada se týkala pohovoru: „Když půjdeme na pracovní pohovor a zeptají se vás na aktivity, neříkejte, že vás baví cvičení, běh, jóga apod. Protože cvičí úplně všichni, je to ta nejméně zajímavá věc, kterou o sobě můžete říct. Chcete přece vyčnívat z davu ostatních.“

Ve třetí radě se pak dotkla odívání. „Pokud máte pět šik letních outfitů a nosíte je od pondělí do pátku pořád dokola, vytěžíte tím ze svého oblečení maximum a nebudete podporovat nadspotřebu. Budete šik a odpadne vám starost s vymýšlením stále nových outfitů. A řeknu vám tajemství - všichni šik lidé z Vogue to tak dělají,“ poradila Lily.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám