Hlavní obsah
Článek

Milovníci kriminálek z 90. let si jistě vzpomenou na seriál Vražedné pobřeží. Do pamětí diváků se vryl především hlavní hrdina Nick Slaughter se svými havajskými košilemi a pověstným culíkem. Jeho představitel Rob Stewart oslavil v pátek 60. narozeniny.

Sympaťák z Kanady snil o kariéře hokejisty, tu mu ale v 17 letech zhatilo poranění ledviny. Studium ho také příliš nebavilo, a tak odešel ze školy i z domova a potloukal se s kytarou. Vedl bohémský život a kupily se mu dluhy, dokonce žil chvíli na ulici.

Zlom přišel až se seriálem Vražedné pobřeží, tvůrci totiž pro roli hledali někoho s image vagabunda z pláže, a Stewart jim přišel právě vhod. Na konkurz dorazil otrhaný, a navíc s kocovinou, ale producenty zaujal.

Při natáčení v Mexiku se pak seznámil s budoucí ženou, kameramankou Celianou Stewart, s níž má dítě.

Herecky aktivní je dodnes, ale objevuje se spíš v kanadských filmech a seriálech. Vidět jste ho mohli například v seriálu Nikita, Kráska a zvíře a další. Z filmů účinkoval například v Doma na Vánoce, Srdeční záležitost nebo Démonech minulosti.

Kvůli roli Nicka Slaughtera nesměl shodit dlouhé vlasy, ale dnes už ho s culíkem nepotkáte. Šediny mu ovšem nesmírně sluší a sexy úsměv mu z tváře také nezmizel.

Reklama

Další články

Načítám