Hlavní obsah
Článek

Připravili jsme pro vás pět rad pro snadný výběr ideálních fitness hodinek.

Fitness hodinky jsou v posledních letech stále oblíbenější. Stávají se pomocníkem, který výrazně ulehčuje život a zároveň jde o stylový módní doplněk. Fitness hodinky spojují výhody fitness náramku s designem chytrých hodinek. Jsou tedy určeny těm, kteří vítají univerzální použití, stylovou image, velký a dobře čitelný displej a také přijatelnou cenu. Na co byste se měli při výběru takových hodinek zaměřit?

Hledejte model s kvalitním displejem

Displej fitness hodinek je jednou z nejdůležitějších částí. Zaměřte se na rozlišení i velikost displeje, nejdůležitější je pak dobrá čitelnost na přímém světle. Sportujeme hlavně za hezkého počasí, takže věrné podání barev při svitu slunce je základ. Vybírejte hodinky s technologií OLED (AMOLED), která má na rozdíl od starší technologie IPS věrnější podání barev a skvělou čitelnost za všech okolností.

Foto: Slevokup.cz
Fitness hodinky Watch Pro X5 s GPS vypadají skvěle. Displej je jasně čitelný i za přímého slunečního svitu.

Design, který prodává

Při výběru modelu se doporučujeme zaměřit se spíše na fitness hodinky s hranatým designem. Displej s tímto tvarem se totiž lépe ovládá. Co se týká materiálu, symbolem pro kvalitu a odolnost je hliník. Naopak plast není dostatečně reprezentativní a takové hodinky mohou vypadat lacině. Správný prodejce by měl také nabídnout různé barevné varianty hodinek i pásku.

Foto: Slevokup.cz
Čtyři barevné varianty hodinek i náhradní pásky. Vybere si každý. Vše skladem a za skvělou cenu. To jsou fitness hodinky Watch Pro X5 s GPS.

Přijatelná cena potěší

Zatímco nejlevnější fitness náramky se základními funkcemi pořídíte od několika stovek korun, kvalitní chytré hodinky vás mohou přijít i na více než deset tisíc korun. Fitness hodinky v ceně kolem 1000 korun jsou tedy ideální volbou.

Standardem je mateřský jazyk

Výrazné procento zájemců o fitness hodinky upřednostňuje zařízení s integrovanou češtinou. Není divu. Pro spoustu uživatelů je čeština ve všech aplikacích i kompletním menu hodinek mnohem příjemnější a přehlednější. Navíc mateřština bude přidanou hodnotou i při následném prodeji v budoucnu. Správný prodejce neopomene při koupi přiložit také kompletní český manuál, bonusem pak jsou například podrobné video návody popisující nastavení fitness hodinek.

Správné funkce a možnosti individualizace

Spojení s chytrým telefonem je dnes už samozřejmé. Na displeji hodinek tak uvidíte, kdo vám volá nebo píše SMS či e-mail. Správné fitness hodinky my měly mít k dispozici režimy pro základní sporty, jako je běh, chůze nebo cyklistika. Chytřejší fitness hodinky ale zvládnou měřit i skákání přes švihadlo, aktivity při badmintonu, basketbalu nebo fotbalu. Společně s měřením času a vzdálenosti umí některé modely také sledovat tepovou frekvenci. Zajímavou a velmi oblíbenou funkcí se pak stává výběr ciferníku s vlastní fotografií.

Foto: Slevokup.cz
Fitness hodinky Watch Pro X5 s GPS obsahují osm sportovních módů. Nechybí monitor tepu a měření krevního tlaku.

Další články

Načítám