Hlavní obsah
Článek

Přestože někteří z fanoušků navrhovali státní pohřeb, rodina zvolila rozloučení v tichosti a kruhu těch nejbližších. Milanu Lasicovi (†81) dali sbohem ve středu odpoledne v bratislavském krematoriu.

S hercem, zpěvákem, dramatikem, režisérem a humoristou se loučila jeho žena Magda Vášáryová, jejich dvě dcery s rodinami a několik dalších příbuzných a přátel. Mezi nimi i herec Bolek Polívka. O rozloučení informoval slovenský deník Nový čas.

Milan Lasica zemřel náhle, v neděli večer po vystoupení s kapelou Bratislava Hot Serenaders. Skonal přímo na jevišti, po třetí děkovačce. Příčinou úmrtí bylo selhání srdce.

„Pan Lasica byl velmi spokojený, soustředěně a zodpovědně se připravoval na vystoupení. Nic nenasvědčovalo tomu, co se na závěr stalo. Naopak to byl běžný večer, s každým vtipkoval, na pódiu se vtipům nevyhnul ani při křtu desky,“ popsal fotograf Rudolf Baranovič, který byl na místě a pořídil poslední snímky slavného herce.

Smrt legendárního slovenského herce zastihla, když publikum jeho výkonu aplaudovalo vestoje. „Nejdříve stál s ostatními hudebníky, na závěr ale chtěl zřejmě ještě něco milého nebo vtipného říct obecenstvu nebo kapele, a když kráčel k mikrofonu, tak se to stalo.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám