Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Natáčení filmů má své kouzlo, někdy jsou herecké omyly nebo přeřeky na obtíž, ale jindy se ukáže, že jsou spíš ku prospěchu věci. Přesně tak tomu bylo v následujících snímcích, v nichž se chyby herců proměnily v nezapomenutelné scény.

Chris Pratt - Strážci Galaxie

Kameny nekonečna jsou velmi mocnou zbraní, ovšem Star-Lord v podání Chrise Pratta (44) s nimi nezacházel zrovna nejopatrněji. Když podával kouli s kameny Sběrateli, spadla mu. Ve skutečnosti to nebylo ve scénáři, ale Prattovi rekvizita opravdu upadla. Hbitě ji sice sebral, a protože kamera zabírala jen vrchní půlku jeho těla, vypadá to, jako by kouli chytil v letu a nic se nestalo. Omyl se režisérovi natolik líbil, že ho ve filmu nechal.

Viggo Mortensen - Pán prstenů: Dvě věže

Když Aragorn (Viggo Mortensen) se svými společníky hledá půlčíky, které unesli skřeti, a najde spáleniště s ostatky, věří, že jsou jeho přátelé po smrti a ve vzteku nakopne přilbu ležící opodál. Pak zařve a v zoufalství padne na kolena. Jedná se ale o improvizaci. Herec totiž kopnul do přilby tak vehementně, že si zlomil prsty na noze. Vykřikl tedy v bolestech a podal tak dobrý herecký výkon, že si vysloužil své místo ve filmu.

Benicio del Toro - Obvyklí podezřelí

Scéna, v níž policie předvede podezřelé, je ikonická, ale nejen díky povedenému scénáři. Herci se v ní marně snaží zadržet smích, což nebylo ve scénáři. Mohl za to jejich oběd. Benicio del Toro měl zjevně potíže s trávením a už během oběda hlasitě prděl. A to pokračovalo i při natáčení. Del Toro „proprděl“ 12 záběrů, což vedlo jenom k dalším záchvatům smíchu. Režisér Bryan Singer byl údajně běsný, protože mělo jít o vážnou záležitost. Nakonec ale uznal, že i tato „povznášející“ scéna má své kouzlo.

Harrison Ford - Dobyvatelé ztracené archy

Asi nikdo nezapomněl na legendární scénu, kdy se schyluje k boji mezi Indianou Jonesem (Harrison Ford) a bídákem s mečem v ruce. Jones má v ruce jenom bič a zdá se, že půjde o přímo epický souboj. Na ten taky mělo dojít, ovšem Ford při natáčení onemocněl a do složitého zápasení se mu nechtělo. Jak to dopadlo, si možná vzpomenete. Indiana vytáhne zbraň a záporáka zastřelí. Na plánovaný souboj sice nedošlo, ale tvůrci usoudili, že je scéna legendární i bez něj.

Leonardo DiCaprio - Nespoutaný Django

Leonardo DiCaprio (49) se musel nechat ve filmu přizabít medvědem, aby mu Akademie konečně udělila Oscara (za snímek Revenant - pozn. redakce), ovšem fantastické herecké výkony podával už dávno předtím. Jeden z nejlepších byl bezesporu v tarantinovce Nespoutaný Django. Jako otrokář Calvin Candie předvedl neskutečný rasistický monolog, při němž se však DiCaprio nechal trochu unést a prásknul rukou do sklenice. Myslel si, že jde o rekvizitu, nicméně šlo však o skutečné sklo. Herec se poměrně hluboce pořezal, ale z role nevypadl, ani když začal silně krvácet. Tarantino větřil příležitost, a tak nechal kameru běžet. DiCaprio pokračoval ve skvělém hereckém výkonu, a dokonce pomatlal obličej kolegyně Kerry Washington svou vlastní krví. Její znechucený výraz tak není vůbec hraný.

Reklama

Další články

Načítám