Hlavní obsah
Článek

Zpráva o smrti Františka Nedvěda přišla jako blesk z čistého nebe a jeho fanoušky i kolegy hluboce zasáhla. Jedním z těch, kteří měli tu čest si s legendou české folkové a country hudby zazpívat, byl Marek Ztracený (39). Františka Nedvěda před dvěma lety pozval jako hosta na svůj koncert do vyprodané O2 areny.

Seznámili se ale o něco dříve, před pěti lety, když spolu natáčeli v televizi. Pamatovat si ho bude jako přímého a rovného chlapa se zajímavým smyslem pro humor a muzikanta tělem, duší, a hlavně srdcem.

„Obdivoval jsem tu jeho lásku pro hudbu. Bylo z něj cítit, jak moc chce pořád hrát. Ještě nedávno mi odpovídal na zprávu, jakou má radost, že se mu vrátil hlas. Miloval, co dělal,“ napsal Super.cz Marek.

Jako vzor působil i Nedvědův vztah s manželkou, se kterou si před měsícem znovu vyměnili svatební sliby. Obdivoval jsem ten krásný a dlouhý vztah, co se ženou měl,“ uvedl Ztracený s tím, že s Františkem Nedvědem odchází i kus jeho - a bezesporu nejen jeho - dětství.

Marek zavzpomínal i na zmíněný koncert.

„Než jsem tenkrát měl jít na pódium v O2 areně, místo příprav jsem šel poslouchat jeho vystoupení a tekly mi slzy dojetím. Mimochodem, když jsem byl u něj doma a ptal se mě, kam chci jít dál po tak velkém koncertě, odpověděl jsem, že tajně sním o fotbalovém stadionu v Edenu a dodal jsem pyšně, že se tam vejde 35 000 lidí a že i tam ho rád pozvu. Pousmál se a s nadsázkou řekl ‚nezlob se, já hraju jen na stadionech pro 70 000 lidí a víc‘. Hned jsem si uvědomil, že tenhle chlap, co v roce 1996 s bráchou vyprodal Strahov, si z toho asi na zadek nesedne a začali jsme se smát. Byl to skvělej moment.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám