Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Britney Spears (42) pokračuje ve snaze o znovunabytí svéprávnosti. Od zhroucení v roce 2008 je zpěvaččiným zákonným opatrovníkem její otec Jamie, což se Britney už několik let marně snaží změnit. Poslední snahu o okamžité zrušení jeho opatrovnictví soudce zamítl. Během dalšího slyšení, které proběhlo ve středu 14. července, Britney propukla v pláč, když vypovídala, že má z otce strach.

„Jsem tu, abych se zbavila svého otce a obvinila ho ze zneužití svých pravomocí v průběhu opatrovnictví,“ uvedla u soudu, kde byli přítomni i novináři. „Chci, aby ho vyšetřovali.“

Dále uvedla, že byla během let přísně střežena, mimo jiné měli regulovat i její stravu a nutit ji pracovat až 70 hodin týdně.

„To je víc než v normálním zaměstnání. Jejich cílem bylo přimět mě myslet si, že jsem se zbláznila, ale já nejsem blázen a tohle není v pořádku,“ vypověděla. „Chci, aby jeho opatrovnictví bylo zrušeno, ničí mi život,“ dodala.

Právní zástupkyně Jamieho Spearse Vivian Lee Thoreen soudci sdělila, že její klient nemá v úmyslu vzdát se opatrovnictví a že svědectví jeho dcery bylo zavádějící. Veřejné prohlášení k věci Spears zatím neučinil.

Britney mohla oslavit alespoň malé vítězství, soudce jí povolil zvolit si vlastního právníka. Od roku 2008 ji zastupoval opatrovníkem vybraný Sam Ingham, který dal začátkem měsíce výpověď.

Britney soudce požádala, aby si mohla zvolit vlastního právníka, vybrala bývalého federálního prokurátora Mathewa Rosengarta. Soudce její žádosti vyhověl. Další slyšení čeká zpěvačku 29. září.

Ve výpovědi z prvního slyšení, které proběhlo 23. června, Britney mimo jiné uvedla, že by se chtěla vdát a mít děti, ale není jí dovoleno nechat si vyjmout nitroděložní tělísko ani uzavřít sňatek. Jamie Spears má také správu nad jejím majetkem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám