Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byla jednou ze stovek dobrovolníků, kteří odjeli pomáhat na tornádem zasaženou jižní Moravu. Nikol Švantnerová (31) vyrazila hned druhý den po tragédii. Hnaly ji osobní motivy, na Moravě žijí její nejbližší. „Moravu mám ráda, bydlí tam můj tatínek, kterému se to naštěstí vyhnulo obloukem o pár desítek metrů. Proto tam chci pomáhat,“ řekla Super.cz Nikol.

Švantnerová popsala, co pro ni bylo nejhorší. „Nejhorší bylo, když mi tatínek a bratr posílali videa tornáda. Nejdřív jsem tomu nevěřila. Když jsem od nich pak dostala fotky, jaká tam zůstala spoušť, rozklepala jsem se. Pak jsem sedla do auta a rozjela se tam,“ svěřila Nikol.

„Nejhorší pro mě byl okamžik, kdy jsem přijela na místo. Nevěřila jsem vlastním očím. Bylo neskutečné si uvědomit, že se to reálně stalo. Velmi mě zasáhlo i to, když jsem viděla rodiny, které plakaly před domy, které se musely srovnat se zemí. Člověk si uvědomí, že ti lidé přišli z minuty na minutu úplně o všechno.“

Modelka byla překvapená, kolik toho fyzicky zvládne. „Byla to práce hlavně pro chlapy a těžkou techniku. Ale byla tam každá ruka dobrá. Sáhla jsem na dno svých možností a zjistila jsem, že toho docela dost zvládnu. I někteří chlapi koukali, kolik toho unesu,“ uvedla s tím, že v takových chvílích člověk na únavu nemyslí.

Po týdnu pak i s rodinou odjela na dovolenou. „Všem to přišlo vhod. Byli jsme unavení, podření, vyčerpaní. Tam jsme se náležitě zrelaxovali,“ dodala Švantnerová s tím, že se na Moravu opět vypraví.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám