Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Večírek spojil před kamerou jména jako Jiří Langmajer, Karel Roden, Tatiana Dyková nebo Marek Taclík. Komedie o setkání spolužáků po letech je režijním debutem Michala Suchánka, jehož humor ve filmu okořenění hudba Jiřího Buriana alias Kapitána Dema.

Sraz bývalých spolužáků začíná na oslavě v rámci kolaudace domu manželské dvojice spolužáků Jiřího a Zdeňky Hrdových (Jiří Langmajer a Tatiana Dyková). Na akci postupně přichází třídní kráska Nela Boudová, třídní komik Marek Taclík, neúspěšný zpěvák Marián Čekovský a mimořádně citlivý spolužák Karel Roden. Místo dalšího očekávaného hosta se však objeví někdo úplně jiný…

Foto: Dawson films, One Movie
Komedie je režijním debutem Michala Suchánka

Ideální volba režiséra

„Pustit se do režie celovečerního filmu mělo pro mě dva zásadní důvody. Prvním byla efektivita práce. S autorem scénáře se znám od narození a nemusel mi tak dlouze vysvětlovat, pro jiné často nepochopitelné, tvůrčí pochody. Druhým důvodem byla nechuť oblékat si každé ráno kostým. Takže musím poděkovat hercům, kteří to ´vzali na sebe´. A omluvit se těm, kteří hráli v divadelní verzi, ale do filmové se nevešli. ´Je to krutej svět…´ stěžuje si hlavní postava filmu. Berme ho s nadhledem. Jako já beru náš Večírek,“ vysvětlil Michal Suchánek, který se tak poprvé postavil za kameru. Scénář vychází z úspěšné divadelní hry, kterou před lety uváděl Suchánek v režii Ondřeje Sokola v pražském Divadle Broadway.

Foto: Dawson films, One Movie
Scénář filmu vychází z úspěšné divadelní hry

Silné obsazení

„Sešla se tady mimořádně silná parta. Bylo to pro nás všechny mimořádně zajímavé a zároveň nové. Takže by to mohlo být zajímavé a nové i pro diváky v kinech,“ řekl Jiří Langmajer, jehož manželku si zahrála Tatiana Dyková. „Ti dva spolu žijí už velmi dlouho a já jako Hrdová se snažím s tím vztahem něco udělat. Jenže Hrd to cítí trochu jinak. Takže to vezme do svých rukou a to, co se děje potom, je dost napínavé,“ vysvětlila herečka s tím, že návštěva bývalých spolužáků se zvrhne v absurdní situace. „Každopádně večírky jsou vždycky zábavná věc. Já je miluju a myslím si, že nás takových bude víc. Tím pádem máme s diváky v kinech společné téma. A navíc v tomhle filmu hrají opravdu super herci,“ pozvala diváky do kin.

Foto: Dawson films, One Movie
Komedie Michala Suchánka má hvězdné obsazení

Nejlepší komedie

K partičce spolužáků se přimotá i Miroslav Vladyka jako řidič jejich autobusu. I on ve filmu vidí velký potenciál. „Jsem si jistý, že Večírek bude výborný film,“ řekl herec. „Nejlepší komedie,“ přisadil si Marek Taclík.

Film se objeví v kinech 19. srpna a doprovodí jej hudba Jiřího Buriana alias Kapitána Dema.

Foto: Dawson films, One Movie
Film se objeví v kinech již 19. srpna

Další články

Načítám