Hlavní obsah
Článek

S režisérem Filipem Renčem (58) jsme se potkali na mnohokrát, kvůli pandemickým restrikcím, posunuté premiéře jeho muzikálu Rebelové. Konečně proběhla, a dokonce i bez deště, i když do poslední chvíle to vypadalo, že diváci na letňanském výstavišti, kde má Hudební divadlo Karlín svoji letní scénu, promoknou na kost.

Kromě toho, že piloval Rebely k dokonalosti, toho Renč během uplynulého roku zvládl docela dost. "Všichni byli natěšení až nadržení na ten návrat na scénu a hraní pro lidi. Ty nouzové práce, které si museli hledat, byly prostě nouzové, aby se uživili. Ale jejich život a svět je jeviště," míní režisér, který byl nadšený i z reakcí diváků.

Renč během lockdownu dotáčel seriál Hlava medúzy, připravoval scénář na jeden film, a dokonce mu knižně vyjde i jeho mysteriózní hororová povídka. "A hlavně jsem stihl postavit domeček u Prahy, kde chci přebývat," pochlubil se.

Protože muž má postavit dům, zasadit strom a zplodit syna, zajímalo nás, zda i tohle plánuje, protože zatím má dvě dcery, dospělou Natálii a s manželkou Marií malou Sofii. "Dvě holky jsou jako jeden syn. Ale zeptat se musíte spíš Marušky. A strom budu sázet určitě, až kolem nebude spíš staveniště než zahrada," smál se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám