Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Co pojí zpěvačku a herečku Dášu Zázvůrkovou a režisérku a dokumentaristku Olgu Špátovou? Kromě toho, že obě působí v šoubyznysu jsou také letitými přítelkyněmi. A nyní představují další společný projekt, klip k písni Jazzovej anděl. Na tom se podílel i manžel Špátové Jan Malíř.

„S Olinkou jsem se seznámila při práci na dokumentu o Dobře placené procházce, kterou jsme natáčeli v roce 2007, a s Honzou jsme se potkali v roce 2008, kdy Miloš Forman natáčel film Dobře placená procházka. Honza byl hlavním kameramanem a já hrála roli Vanilky,“ svěřila Zázvůrková.

Obou přátel si Dáša velmi cení a spolupráci na klipu k písni Jazzovej anděl označila za splněný sen. Olgu přitom oslovila už před pěti lety s tím, že nikdo jiný by příběh neuchopil tak citlivě, o Malířovi zase mluví jako o přímém muži, pevném ve svých postojích a názorech, a laskavém člověku se smyslem pro humor.

„Souznění, respekt, napojení se na sebe, naprostá koncentrace a laskavost Olinky, ale i Honzy Malíře mi dali takovou důvěru, že bych s nimi nejradši točila celovečerní film a ne ‚jen‘ třídenní klip. Jsme přátelé, máme společná témata a baví nás spolu tvořit. A jsem moc ráda, že se naše cesty spojily v téhle písni, když už jsem byla připravená a dostatečně vyzrálá,” dodala Zázvůrková.

„S Dášou nás spojuje mnohaleté přání vytvořit příběh o tom, co všechno může člověk obětovat a také ztrácet pro opravdovou lásku. Dáša je autorkou hudby a textu Jazzového anděla, je její osobní zpovědí. Cením si, jak je v její interpretaci pravdivá,” doplnila přítelkyni Špátová.

Písničku Jazzovej anděl Dáša napsala s vědomím, že nic není věčné a něco je navždy. Je o tom, že by se měl člověk radovat z přítomného okamžiku a umět přijmout sám sebe a svůj osud.

Reklama

Další články

Načítám