Hlavní obsah
Článek

Princezna Diana (†36) by 1. července oslavila šedesáté narozeniny. Při té příležitosti na ni vzpomínali lidé po celém světě a samozřejmě i její nejbližší. Bratr Charles Spencer zveřejnil snímek z princeznina dětství, pořízený otcem, a k tomu vzpomínku na den jejího narození - jak si ji pamatuje z vyprávění rodičů.

„1. července 1961 byl na Anglii nevídaně horký den, vzpomínali vždy rodiče. Narodila se v Park House, na panství v Sandringhamu v Norfolku,“ uvedl hrabě Spencer s tím, že dům je vidět na pozadí fotky. Tu pořídil 8. hrabě Spencer, Charlesův a Dianin otec.

Na počest princezny byla v Kensingtonských zahradách také odhalena socha, zachycující Dianu obklopenou dětmi. Slavnostně ji odhalili princové William a Harry, hrabě Spencer u aktu nechyběl.

V parku se setkal i se zahradníkem, který se o zeleň staral už v 80. letech. „Řekl mi: ‚Vaši sestru jsem miloval. A slibuji, že se o tuto zahradu postarám, jak nejlépe budu moct a dokud budu schopen‘. A já mu to věřím,“ svěřil hrabě.

Lady Di zemřela v roce 1997 poté, co vůz, ve kterém spolu s řidičem Henrim Paulem, partnerem Dodim Al-Fayedem a bodyguardem Trevorem Reesem-Jonesem ujížděli před paparazzi, havaroval v pařížském tunelu. Bylo jí 36 let.

Jako první byl na místě nehody lékař Frederic Mailliez. „V tunelu jsem uviděl kouř, tak jsem začal zpomalovat a pak jsem uviděl havarovaný vůz. Kouř vycházel z motoru, který byl téměř rozpůlen, a střídavě troubil klakson. Kolem vraku nikdo nebyl,“ popsal okamžiky těsně po tragickém nárazu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám