Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Alpy, jezera, lázně. Nedaleká Solná komora (Salzkammergut) v Horním Rakousku nabízí ideální dovolenou 2021 plnou relaxu a aktivit. Pro tuto oblast je příznačná sůl, pro tělo i duši vzácná to komodita, díky které mohli v lokalitě vybudovat i horské lázně.

Pohoří Dachstein v turistickém regionu Dachstein Salzkammergut, jehož krajina je zapsaná na seznam světového přírodního dědictví UNESCO, již dávno není pouze pro solventní západoevropany. Luxusní relax a dechberoucí zážitky si v něm užije i našinec. Velikou výhodou je rovněž vysoká kvalita služeb a dopravní dostupnost, z Česka jen několik hodin autem.

Náš tip: Vyhlídková plošina 5-fingers Dachstein. Pět výčnělků se tyčí nad 500-metrovým srázem a díky skleněné podlaze přináší i dávku adrenalinu. Uvidíte z ní malebný Hallstatt i jezera a pohoří celé oblasti Salzkammergutu. Pěší trasa od horské stanice lanovky Dachstein/Krippenstein trvá necelých 30 minut. Více informací na: www.salzkammergut.cz

Foto: RudiKainPhotografie
Západ slunce-Krippenstein-FiveFingers

Nabídka pobytů

Dachstein Salzkammergut Classics

3 noci se snídaní ve 4-hvězdičkovém hotelu nebo v penzionu v Hallstattu, včetně karty Salzkammergut Card.

  • 1x vstupenka all inclusive na Dachstein Krippenstein (vyhlídka 5fingers a ledové jeskyně), a do solných jeskyní „Salzwelten“ v Hallstattu včetně vstupu na vyhlídkovou platformu „Skywalk Hallstatt Welterbeblick“
  • 1x vyhlídková plavba po Hallstatském jezeře
  • 1x mapové podklady a informace k prázdninovému regionu Dachstein Salzkammergut s tipy na zajímavé výlety
  • 1x „Welterbetaler“ v hodnotě 10 € - regionální platidlo pro registrované podniky regionu zapsaného na seznam světového dědictví

Cena od 389,50 € /osoba ve 2-lůžkovém pokoji.

Foto: Foto-Julian-Elliott-Photography
Malebný Hallstatt

Bad Ischl - lázně, kde se zasnoubila Sissi

Kromě turistiky zde najdete i kulturu, historii a relax. Oblast se pyšní také elegantním císařským městečkem Bad Ischl, nejstaršími solními lázněmi v Rakousku. Zasnoubila se v něm Sissi s císařem Františkem Josefem I., jehož matka se zde úspěšně léčila na neplodnost. Dnes se na místě zasnoubení nachází městské muzeum a přístupná je i letní císařská vila.

Foto: OÖ Tourismus
Bad Ischl - Císařská vila

Náš tip: Za návštěvu stojí legendární cukrárna Café Zauner, fungující již od roku 1832. Okouzlující je i výhled z nedalekého vrchu Katrin, na který vede městská lanovka.

Nabídka pobytů

Císařské dny

3 noci se snídaní vč. karty Salzkammergut Card

Vstupenka do lázní Salzkammergut-Therme (koupel v solance)

  • 1x prohlídka císařské vily s průvodcem
  • 1x zpáteční jízdenka na lanovou dráhu na horu Katrin
  • 1x svačina v cukrárně Zauner
  • 1x vyjížďka kočárem

Cena od 195 €/osoba ve 2-lůžkovém pokoji, cenu jednolůžkového pokoje sdělíme na vyžádání. Období: květen až září 2021

Foto: EurothermenResorts
Odpočinek v lázních EurothermenResorts Bad Ischl

Info o regionu: Salzkammergut Tourismus, Salinenplatz 1, 4820 Bad Ischl, tel .: +43 6132 26909, e-mail: info@salzkammergut.at, www.salzkammergut.cz.

Foto: STMG-Stadler
Horské jezera v Salzkammergut

Aktuální příjezdové podmínky do Horního Rakouska najdete na https://www.hornirakousko.cz/cz/dovolena.html

Další články

Načítám