Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dětská herecká hvězda Alyson Stoner (27) v rámci měsíce Pride na podporu LGBTQ+ komunity promluvila o své sexualitě. Přiznala, že v minulosti kvůli své orientaci postupovala reparativní terapie, aby se „vyléčila“.

Alyson se od roku 2018 označuje za pansexuální, když si ale uvědomila, že ji přitahují ženy, neslučovalo se to s jejím náboženským vyznáním. Alyson pochází se silně věřící křesťanské rodiny.

„Nevěděla jsem kudy kam. Připadala jsem si ubohá, že je se mnou všechno špatně, i když jsem v srdci byla pořád oddaná bohu,“ uvedla v rozhovoru pro Insider.

„Slyšet od lidí, kterým jsem věřila, které jsem respektovala, k nimž jsem vzhlížela, že jsem prohnilá a že o mou duši usiluje ďábel, protože pracuji v Hollywoodu... Bylo to pro mě hrozné. Jen jsem chtěla udělat správnou věc.“

Takové věci jí říkali převážně kněží, ale dnes si samozřejmě uvědomuje, že byli ovlivněni výchovou a svou vírou a vzpomínky na jejich slova nechává pohřbené hluboko v minulosti.

„Rozklepu se, když si na to vzpomenu. Uvědomuji si, jak to bylo nebezpečné. Zvažovala jsem, jestli si vůbec zasloužím žít, když je se mnou všechno špatně. Začala jsem si připadat jako někdo, kdo svou existencí svému okolí škodí.“

Popsala, že ji terapie donutila nenávidět vlastní tělo a jeho potřeby, protože se tělo považuje za něco hříšného. Následky pociťuje dodnes a uvedla, že si lidé po takových terapiích často berou život.

„I když to překonají, smíří se se svou orientací a snaží se žít plnohodnotný život, následky budou pociťovat navždy,“ doplnila.

Hollywoodská herečka a tanečnice vydává knihu Mind Body Pride a 100 % z výtěžku poputuje na charitativní účely na podporu LGBTQ+ komunity.

Reklama

Další články

Načítám