Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec, moderátor a publicista Ivo Šmoldas (65) podstoupil transplantaci ledviny, ze které se nyní zotavuje. Pověstný humor ho ale neopustil. „Všichni dědili po předcích majetky, jen já choroby. To bylo mé dědictví,“ vtipkuje.

Už vážně popsal, jak se po zákroku cítil. „Probudil jsem se na jipce na hadičkách. Bylo to kolečko nekončící bolesti. Měl jsem dojem, že se čas zastavil,“ řekl Blesku.

Na seznam čekatelů se dostal v březnu a měl velké štěstí. Uplynuly tři měsíce a Šmoldas obdržel z nemocnice dobrou zprávu - našel se vhodný dárce. Obvykle se na transplantaci čeká i rok nebo dva. Po tom, čí ledvinu dostal, nepátral. Týden si pobyl na nemocničním lůžku a do pražského IKEMu, kde před třemi lety ležel také po infarktu, už bude docházet jen na kontroly.

Přestože už se cítí mnohem lépe, zažívá s novým orgánem i trable. Nemůže se hnout od toalety. „Přál bych si, abych aspoň 3 hodiny nemusel na záchod! S tou novou ledvinou je velká četnost chození na toaletu,“ popsal. To je však jen malá daň za šanci, jíž se mu dostalo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám