Hlavní obsah
Článek

Pokud jste jedni z fanoušků seriálu Přátelé, jistě vám neušla epizoda, kde Ross omylem zranil malou holčičku, která po jeho švihnutí tenisovou raketou na schodech skončí se zlomenou nohou.

Za malou Sarah Tuttle pak Ross prodává sušenky, aby jí pomohl vyhrát hlavní cenu v soutěži malých skautek. Z Mae Whitman se velice rychle stala oblíbená dětská herečka. Ještě před epizodní rolí v Přátelích se objevila ve filmu s Andy Garciou a Meg Ryan Když muž miluje ženu. Jako dítě excelovala také ve filmu Báječný den s Michelle Pfeiffer a Georgem Clooneym nebo Přístavu naděje se Sandrou Bullock.

Mae Whitman v seriálu Přátelé:

Její kariéra ale v dětství neskončila a ve filmovém prostředí vyrostla. Propůjčila hlas několika kresleným postavám, zahrála si v desítkách filmů a od roku 2018 má jednu z hlavních rolí v seriálu Hodný holky, kde se objevuje vedle Christiny Hendricks a Retty.

Mnoho dětských herců má problém s dospíváním u filmu, ale Mae prý drželi nohama na zemi její rodiče. „Cítím vůči nim velký dluh za to, jak byli extrémně všímaví a přítomní a vždy se ke mně chovali s respektem a brali na mě ohled. Věnovali tolik péče tomu, aby zajistili, že prostředí, ve kterém jsme byli, bylo velmi laskavé a citlivé. Měla jsem opravdu štěstí. Kdykoli jsem chtěla raději na exkurzi než na natáčení, vyhověli mi. Je to lekce, kterou si dodnes držím v srdci, že výplata není všechno,“ uvedla před časem pro časopis People.

Reklama

Další články

Načítám