Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Víkendové předpovědi počasí hlásí tropy. Nejznámější česká meteoroložka Dagmar Honsová (41) Super.cz prozradila, jak bude trávit letní dny. Není velkým překvapením, že mezi rozpáleným centrem města a přírodou zvolila raději druhou variantu.

„Jedu do Podještědí, přiznám se, že utíkám. Zavelela jsem, že s rodinou vyrážíme v 5 hodin ráno, kdy jsou teploty nejnižší,“ řekla nám sympatická meteoroložka, jejíž dlouhodobé předpovědi počasí můžeme pravidelně slýchat ve zpravodajství.

Těší se především na místo, kde je v létě nepříjemnější chládek. „Je tam prý prima sklep, takže na to se těším, ale jako meteorolog upozorňuji nepít alkohol v tropických vedrech,“ varuje s úsměvem Honsová.

Během tropických dnů a nocí radí snížit fyzickou i psychickou zátěž, tímto pravidlem se sama ráda řídí. „Jsem takový lenoch, takže aspoň můžu svádět na počasí, že nemůžu nic dělat,“ směje se brunetka, která se slunečnímu záření snaží vyhýbat. „Na přímé sluneční paprsky od začátku dubna do konce září přes poledne skoro vůbec nevycházím.“

Přestože se o počasí hlavně v létě zajímá každý, Dagmar Honsová doporučuje na předpovědi příliš nespoléhat. Co se týká horkých dnů, realita bývá pocitově mnohem horší.

„Když to vezmu z profesní stránky, tak vždycky zakazuju koukat na teploty, protože my teploty měříme a předpovídáme ve dvou metrech nad zemí v zastíněném prostoru. Pocitově mohou být ale teploty daleko vyšší, přes den i o 5 až 10 stupňů, protože se reálně nepohybujeme jen v tom zastíněném prostoru dva metry nad zemí,“ dodává.

Související témata:
Předpověď počasí

Reklama

Další články

Načítám