Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Selma Blair (51) je opravdovou hrdinkou. Od roku 2018, kdy jí diagnostikovali roztroušenou sklerózu, se s nemocí pere jako lvice. Bitva to není snadná, ale Blair se vnímá jako vítězka.

„Je mi v mém těle dobře,“ svěřila se v novém čísle magazínu Town & Country. „Nejspíš je to tím, že jsem s ním teď více propojená. Fascinuje mě, co všechno dokáže.“

Díky pozitivnímu přístupu je také vzorem pro jiné. „Těší mě, že někoho inspiruji. Uvědomuji si, že dávám naději lidem, kteří se cítí odstrčení.“

Selma v posledních letech absolvovala intenzivní léčbu, včetně transplantace kmenových buněk a agresivní formy chemoterapie. Její kondice se zlepšila a nemoc je v klidovém stádiu. Začátkem roku se pochlubila, že se opět vrátila do koňského sedla.

Nemoc ovlivňuje její pohybový aparát, Selma k chůzi využívá hůlku. Kromě toho má vliv i na mluvení, herečka ale nemá problém s tím, že z ní slova občas vyjdou pomaleji.

Blair ještě donedávna aktivně hrála, v budoucnu by se ale ráda věnovala hlavně psaní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám