Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dánská modelka Helena Christensen (55) se poslední roky objevuje hojně za fotoaparátem, ale už ne tolik před ním. Pro značku luxusního prádla ale udělala výjimku a sama se stala jednou z tváří jejich kampaně.

Helena se nechala nafotit ve velmi sexy prádle, které mělo i podvazky. Věrna svému dalšímu povolání na obou zveřejněných snímcích třímá v rukou fotoaparát.

V kampani značky ovšem není jedinou známou tváří. V pozadí na posteli je ještě herečka Brooke Shields (58) a třetí na snímku je Camilla Staerk, která je Heleninou partnerkou v podnikání. Společně vybudovaly značku oblečení, ale i interiérových doplňků.

Helena Christensen na přehlídce Michaela Korse na Times Square v dubnu 2021

Kariéra zelenooké modelky začala získáním titulu Miss Universe Dánsko v roce 1986. V devadesátých letech se zařadila mezi nejslavnější partu supermodelek, kam také patřila Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford (58), Naomi Campbell (53), Elle Macpherson a Claudia Schiffer (53).

Během své modelingové kariéry se pustila i do fotografování, navrhování oblečení a byla jednou ze zakladatelek časopisu Nylon, který vycházel od roku 1999 do roku 2017. Christensen má jednoho syna, Minguse (21), kterého má s bývalým partnerem, hercem Normanem Reedusem.

Reklama

Další články

Načítám