Hlavní obsah
Článek

Vyznat se v jejich rodinných vztazích je trochu náročnější. Protože jsme ale měli čas během focení jejího projektu Jsem žena, jsem kněžka, s partnerkou matematika a miliardáře Karla Janečka (50), genderovou odbornicí, vystudovanou dulou a vysvěcenou kněžkou Lilií Khousnoutdinovou (35), jsme všechno probrali.

Dohromady mají manželé šest dětí. Dvě dcery, Viktorii a Amálku, má Karel z prvního manželství, s matematičkou Mariem Mhadhbiovou syna Karla Janise. Lilia má z předchozího manželství syna Lea, s Karlem pak mají dceru Isabelu a měsíčního Karla George.

"Všechno to zkoordinovat je docela náročné. Ale například na poslední dovolené na Zanzibaru jsme měli holky i Lea a bylo to super," řekla Super.cz Lilia.

Protože sama rodila doma, velmi se zajímá o problematiku porodnictví. Nikomu svůj způsob vnucovat nechce. "Důležité je, aby žena rodila tam, kde se cítí v bezpečí, což bude pro většinu žen porodnice. Nicméně v rámci českého porodnictví by se dalo pár věcí vylepšit. Jsou to ty nejlevnější a nejjednodušší věci, žádné drahé technologie. Větší respekt k soukromí, přítmí, teplo. Primárně je to o lidech, existující překážky se překonat dají. Větší úcta k rodící ženě by všem prospěla," míní Lilila.

"Mnoho žen pak vyhledává jiné obce, protože ve spádové porodnici se necítí bezpečně, existuje tady i porodní turistika a řada žen se rozhodne rodit raději doma, i když nemají odpovídající zázemí a péči, kvalifikovanou porodní asistentku, která je při domácím porodu," doplnila. Více o jejích názorech můžete zjistit v našem videu.

Protože sama pochází z pěti dětí, zajímalo nás, zda se chystá dál rozšiřovat rodinu. "Moje maminka rodila naposledy v pětačtyřiceti, takže můj nejmladší bratr je starší než můj nejstarší syn. Teď bych další dítě nechtěla, dvě maličké děti jsou víc než dost, ale v těch čtyřiceti nebo pětačtyřiceti možná ještě ano," svěřila.

Reklama

Další články

Načítám