Hlavní obsah
Seznam Advertorial
Článek

Každý náročnější den, každá probdělá noc (a vůbec to nemusí být kvůli večírkům, bohatě stačí, když dítěti rostou zoubky), každé náročnější období způsobí, že byste nejraději nevylézala z postele a schovala se před celým světem. Podobně se cítí i vaše pleť.

Naštěstí existuje snadné řešení pro dny, kdy je osm hodin spánku úplné sci-fi a seznam povinností nekonečný. „Coby maminka dvou malých dětí jsem často vystavena stresu a únavě, a to nejen já, ale i moje pleť,“ přiznává Julie Šurková, kterou možná znáte z Instagramu jako @dzulees. Její pleť byla v důsledku stresu dehydratovaná, matná a bez života. Problém vyřešila díky regeneračnímu séru Minéral 89 od Vichy. Jak přesně?

Sérum obsahuje probiotické frakce, které vyživují, regenerují a vracejí pleti rovnováhu. V séru jsou i antioxidanty, které ji čistí, ale také niacinamid, ten působí protizánětlivě, což se v době nošení respirátorů opravdu hodí. Je tu také vitamin E, který hydratuje a rozjasňuje pleť.

Správná aplikace je must-do

„Aby nejen toto, ale i všechna ostatní séra a krémy, dobře fungovaly, je potřeba je také správně nanášet,“ upozorňuje Julie. Aplikovat kosmetické přípravky ji skvěle naučila dermatoložka Lucia Mansfeldová.

Dermatoložka Lucia Mansfeldová ve videu názorně ukazuje, jak správně nanášet kosmetiku

Sérum je dobré nejprve kápnout na konečky prstů a lehce jej promnout, aby získalo stejnou teplotu, jakou má kůže. Sérum nejprve jen jemně vtlačíme na hlavní partie obličeje, na čelo, tváře, nos a bradu. Poté lehkým poklepáváním zahájíme mikrocirkulaci po celé tváři,“ doporučuje lékařka.

Jak na masáž?

Po nanesení séra je dobré provést masáž, která ještě podpoří vstřebávání účinných látek, a zároveň uvolní obličejové svaly, jež často míváme nevědomky zaťaté a ztuhlé.

„Postupujte od středu obličeje ven, masírujeme celými prsty od nosu přes tváře, směrem nahoru a ven. Pak zkuste takzvané velké osmičky, tedy od brady nahoru a přes obočí až na čelo. Pokračujte malými osmičkami jen kolem očí, snažte se lehce nazdvihnout obočí. Na závěr můžete ještě lehce promasírovat vějířky vrásek na vnější straně oka,“ radí Lucia Mansfeldová.

Sérum Minéral 89 se aplikuje dvakrát denně, ráno a večer. „Po pravidelném používání je pleť krásně rozzářená a zase vypadá zdravě,“ uzavírá Julie, která sérum používá dlouhodobě.

MUDr. Lucia Mansfeldová

Už od roku 2003 se zabývá korektivní a estetickou dermatologií a také dermatovenerologií, což jsou zároveň obory, které v Praze a ve španělské Granadě vystudovala. V roce 2018 založila institut Almiaderm pro anti-aging medicínu, dermatovenerologii a psychodermatologii pro děti a dospělé.

Mineral 89 obsahuje probiotické frakce, které vyživují, regenerují a vracejí pleti rovnováhu

Minèral 89 od Vichy pořídíte za 729 Kč

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Super.cz

Další články

Načítám