Hlavní obsah
Článek

Zajímavou vzpomínku na o tři roky starší kolegyni Libuši Šafránkovou (†68) si vybavil Václav Vydra (68). Na samém počátku své kariéry byl totiž do ní „pracovně“ zamilovaný a pak i při posledním jejich hereckém setkání.

Ještě jako sedmnáctiletý student získal Václav Vydra roli v rodinném muzikálu Věry Plívové-Šimkové, která uměla točit s dětmi a pro ně. V napříč generacemi oblíbeném filmu Přijela k nám pouť z roku 1973 byl vojákem základní služby, který je zamilovaný do své učitelky, s níž chodí. A tou nebyla žádná jiná slečna než půvabná Libuška.

Charismatický herec se směje, když říká, že v tom hráli samí ušáci. „Sešel jsem se při natáčení s Markem Vašutem (61), Yvettou Kornovou (59), Zuzkou Bydžovskou (59) nebo s Mirkem Vladykou (61), všichni byli mladší než já. A já v tom mohl milovat Libušku,“ řekl Super.cz.

Jako postavy ze seriálu se pak do sebe zamilovali ještě v Gymplu s r(u)čením omezeným, ve kterém měla Šafránková na sklonku své kariéry větší prostor. „Šlo o fajn setkání po letech. Učil jsem ji střílet coby instruktor a vznikl mezi námi vztah. Měl jsem ji rád, byla naprosto bezvadná, milá, moc jsme si rozuměli,“ vzpomínal Václav Vydra.

Reklama

Další články

Načítám