Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Libuška Šafránková (†68) se v posledních letech stáhla z televizních obrazovek i veřejného života, a tak ji diváci vídali jen v notoricky známých pohádkách a filmech jako jsou Tři oříšky pro Popelku, Vrchni, prchni! a mnohé další.

Naposledy si zahrála před sedmi lety ve snímku Juraje Nvoty Jak jsme hráli čáru. V hořké komedii o dětských válkách, první lásce, první zradě, prvním útěku i prvním trestu, odehrávající se na sklonku 60. let v prostředí česko-slovensko-rakouského pomezí si zahrála například společně s Ondřejem Vetchým či Milanem Lasicou. Konkrétně to byla role babičky Achbergerové.

Rok předtím se pak objevila ve filmu Jiřího Menzela (†82) Donšajni a v romantické komedii Přijde letos Ježíšek? Ve druhém jmenovaném snímku se na filmovém plátně znovu potkala s manželem Josefem Abrhámem (†82). S ním si ostatně roku 2014 zahrála také v cyklu Tomáše Magnuska Stopy života, konkrétně v epizodě nazvané Poslední sbormistr.

Reklama

Další články

Načítám