Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vévoda (39) a vévodkyně (42) ze Sussexu v neděli oznámili narození druhého dítěte, dcery Lilibet Lili Diany. Na svět přišla v pátek krátce před polednem v privátní nemocnici v Santa Barbaře. Ta, jak se uvádí na webu zařízení, byla zařazená k nejkrásnějším v USA.

Nemocnice byla založená v roce 1888 padesáti ženami pro rozrůstající se komunitu v Santa Barbaře. Postavená je ve španělském koloniálním stylu, vyzdobená místními umělci, aby se zde maminky a jejich příbuzní cítili víc jako doma než jako v lékařském prostředí. Disponuje 519 lůžky.

Zařízení klade důraz na individuální přístup a komfort maminek a jejich doprovodu, na každém pokoji je počítač s velkou obrazovkou, jídlo si maminky mohou objednat z menu, snacky mají k dispozici bez omezení. Nechybí houpací křesla nebo sofa s polštářky. Má 19 privátních pokojů.

Za luxus se samozřejmě platí. Podle ceníku nemocnice stojí například čtvrtá fáze porodu (poporodní péče) přes 10 tisíc amerických dolarů (přes 210 tisíc Kč). Za epidurál byste zaplatili necelých 30 tisíc Kč.

„Je mnohem víc, než jsme si vůbec uměli představit a jsme i nadále vděční za lásku a modlitby, které k nám mířily z celého světa. Děkujeme za vaši nepřestávající laskavost a podporu v tomto pro rodinu tak výjimečném čase,“ napsali Harry a Meghan v prohlášení po narození Lili.

Ta je jedenáctým pravnoučetem královny Alžběty II. a osmá v pořadí na britský trůn.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám