Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Léto volá, prázdniny také a volné chvíle přímo vybízí k pohodě a zábavě. Jste dospělí s mladou duší nebo máte děti a hledáte způsoby, jak je zabavit na dlouhé cestě nebo ve volných dnech? Pojďte se s námi podívat na pár tipů.

Při cestování bývá dlouhá chvíle dospělým a o dětech to platí o to více. Chcete ty svoje zabavit aktivní zábavou a zároveň jim pomoci rozvíjet své schopnosti? Vybrali jsme pro vás pár tipů, které si oblíbí děti i vy a v kufru vám nezaberou příliš místa.

Hry na cesty pro vás i vaše děti

Na cesty volte kompaktní balení nebo hry přímo na cesty určené. Vybírejte dle věku dítěte, aby hra neskončila dříve, než vysvětlíte pravidla. Nejmenším předškolákům se bude líbit bludiště, které skvěle padne do ruky a nabídne nekonečnou zábavu. A pokud rádi hledáte cíl, hra se zalíbí i vám. Hlavolamy jsou skvělou aktivitou pro odrostlejší děti, které se nenechají odradit při prvním neúspěchu. Rozvíjejí představivost, soustředění a logiku.

Foto: MINDOK
Mindok Smart – Antivirus na cesty

Pro malé vědátory jsou jako stvořené kvízové hry, které rozšíří znalosti dětí i dospělých v oblastech přírody, kultury, historie, sportu a mnoha dalších. Kvízy jsou zábavnou formou učení, tréninku paměti i slovní zásoby. Jsou ideální pro společně strávený čas dětí a dospělých, ať už jste na cestě nebo jste se již stihli na vaší dovolené ubytovat.

Pokud máte rádi pestrost, vyberte si sadu her obsaženou v jednom balení. Zabavíte se tak i na velmi dlouhé cestě. Např. hra na cesty od značky Mindok obsahuje 50 hracích karet a na každé kartě je jedna zábavná hra. Čeká vás přemýšlení, počítání nebo vyprávění příběhů.

Hry na dovolenou

Klasikou, kterou si můžete přidat do jakkoli velkého zavazadla, jsou karetní hry. Pro menší děti volte např. Černého Petra, kvarteto nebo pexeso. Starší děti si užijí legraci při klasické kanastě, žolících nebo trendy hrách jako je třeba Dobble.

Foto: ASMODEE
ADC BLACKFIRE DOBBLE 360° pro celou rodinu

Pro naše nejmenší si do kufru auta snadno přidáte oblíbenou vláčkodráhu. Cestovní vláčkodráhu od značky Brio stačí rozbalit a skvělá hra je na světě.

Čekáte na dovolené pěkné počasí? Vyrazte ven a zabavte se společně při aktivním pohybu. Ping pong, soft tenis, badminton, dětský petanque nebo klasické švihadlo vám přinesou příjemné chvíle s dětmi nebo blízkými, kdy se rozhodně nebudete nudit. Sportovní hry, které v kufru auta nezaberou mnoho místa a zároveň přinesou spoustu legrace najdete na mrakyhracek.cz.

Další články

Načítám