Hlavní obsah
Článek

Tvůrci pohádky Tajemství staré bambitky 2 hlásí, že mají hotovo. Poslední klapka padla na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil celkem 12 natáčecích dnů. Práce se nyní přesunou do střižny, premiéra je plánována na 9. prosince letošního roku.

Příběh je pokračováním stejnojmenné pohádky z roku 2011. Z prince Jakuba (Tomáš Klus) a hrnčířovy dcery Aničky (Kamila Janovičová) se stali král a královna a rodiče princezničky Johanky (Valentýna Bečková).

Chybět nebude ani loupežník a hrnčíř Karaba (Ondřej Vetchý) a proradní rádcové Ferenc (Miroslav Vladyka) a Lorenc (Jiří Lábus), kolem jejichž pastí se bude točit i dějová linka.

Po dotočení se tvůrci v čele s režisérem Ivo Macharáčkem ohlédli za necelým měsícem práce i co do množství rekvizit, kostýmů, masek a zvířat.

Pohádka se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo 18 paruk, použité byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlav zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy.

Tajemství staré bambitky 2

„Pokračování ‚Bambitky‘ bude opět tou nejklasičtější pohádkou, která nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, lásce, napětí a samozřejmě v ní bude opět řada krásných písniček, které tentokrát složil Václav Noid Bárta. Měla by to zároveň být ‚větší podívaná‘, oproti prvnímu dílu teď točíme pohádku pro filmové plátno. Pohádka bude mít mnohem větší výpravu s novými kostýmy, novými reáliemi na zámcích Jindřichův Hradec a Mníšek pod Brdy. A navíc jsme příběh obohatili o další postavy,“ dodal Macharáček.

Reklama

Další články

Načítám