Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Hledáte pro svoje děti zábavu, která nejen že vyplní deštivé odpoledne, ale bude je zároveň rozvíjet? Pojďte s námi objevit několik tipů, které vašim dětem zajistí báječně strávený čas plný dobré nálady a podnětů.

Hračky nás doprovází celé naše dětství. Mnohé z nás pak i do dospělosti. Hraním děti podporují rozvoj své fantazie, slovní zásoby i motoriky. Pokud jim navíc vyberete vhodnou hračku, tomuto rozvoji můžete sami napomoct.

Jak podpořit rozvoj motoriky ve chvílích hry?

Při hře dítě objevuje svět fantazie, který si vytváří podle svých představ. Práce s pískem rozvíjí smysly, práce s nářadím jemnou motoriku a hra s kamarády, sourozenci nebo s vámi schopnost spolupráce. Máte ve svém okolí místo, kam by se hodilo umístit dětské pískoviště? Neváhejte. Volte kvalitní produkt, který odolá okolním vlivům a zároveň bude pro děti bezpečný. Obvykle bývají pískoviště dostupná v dřevěném nebo plastovém provedení, v klasickém dřevěném designu nebo ozvláštněná pestrými barvami. Barvičky děti nalákají a opět podpoří jejich fantazii. Nezapomeňte na kvalitní nářadí, díky kterému budou vaše děti trénovat jemnou motoriku a vytvářet různorodé kreativní stavby.

Foto: PARADISO
Paradiso pískoviště barevné skládací s podlahou

V letních měsících, nebo jen v pěkném počasí, si u vás najde své místo i oblíbená hra plná pohybu. Už jste vyzkoušeli líný tenis nebo badminton? Zařaďte tuto hru do svých volných chvil a vaše děti budou mít nejen zdravý pohyb, ale zároveň budou trénovat hrubou motoriku a soustředění. Je ideální pro společné chvíle různých generací.

Nemáte možnost pořídit si pískoviště nebo vyrazit ven za sluncem, ale chtěli byste podpořit rozvoj motoriky hravou formou? Volte veselé a zajímavé omalovánky. Sešity omalovánek najdete s mnoha trendy motivy jako např. Peppa Pig, Krteček nebo oblíbenými klasickými princeznami, auty, zvířátky a mnoha dalšími. Ať už tedy máte doma budoucího veterináře nebo milovnici šatů, v široké nabídce motivů omalovánek najdete přesně ten pravý pro vaše dítko. Omalováváním dítě rozvíjí jemnou motoriku a trénuje pojmenovávání barev. Ještě jemnější, za to důkladnější, trénink jemné motoriky zajistí navlékání korálků. Vyberte si z nabídky korálků různých velikostí a objevte zábavu plnou soustředění.

Foto: TEDDIES
Pexeso dřevěné Moje první zvířátka 24 dílků

Přirozený a nenucený trénink paměti i jemné motoriky zaručí pexeso s různými motivy. Milovníci pohádek budou nadšení z pexesa s postavami jejich oblíbených hrdinů a zvířecí nadšence zase zabaví pexeso se zvířecími obrázky. Pexesa najdete jak v dřevěných, tak papírových variantách a s různým počtem políček. Ať už tedy máte doma dítě malé nebo už odrostlejší, s touto hrou nešlápnete vedle.

Užijte si volné chvíle s dětmi nebo je vybavte pro dny plné zábavy hrou, která je bude nejen bavit, ale i rozvíjet. Spoustu takových her najdete na mrakyhracek.cz.

Další články

Načítám