Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečku Janu Janěkovou si mnozí pamatují z její první seriálové role. Hvězdou sitcomu Nováci byla v devadesátých letech. Od té doby se ještě mnohokrát objevila na televizních obrazovkách. V poslední době se ale víc než herectví věnuje režii, užívá si důchod a také svá vnoučata.

My jsme ji potkali na zkoušce nového představení Vše o mužích, kterou na letní scénu divadla Studia DVA připravuje. Z návratu do divadla a mezi kolegy byla po několika měsících nadšená. „Je to velmi zvláštní. Pro moji generaci, kdy je člověk v důchodu a pracuje jen občas nebo když se mu chce a je příležitost, tak to není tak úplně zásadní, ale pro tu mladou generaci to je velice složité,“ řekla Super.cz herečka.

„Už jsem v důchodu několik let. Mám sedm vnoučat,“ vyprávěla Jana Janěková, která nové představení připravuje s herci Peterem Pechou, Jánem Jackuliakem a Tomášem Novotným.

„Už režíruji dlouho, přes dvacet let. Když se jako žena a herečka dostanete do jisté životní fáze, tak už nemáte tolik nabídek nebo na vás prostě zapomenou, to je normální. Takže toho člověk nechá a dělá něco jiného. U mě přetrvává ta režie,“ dodala Janěková, která se chce vedle divadelní režie pustit i do filmu.

Reklama

Další články

Načítám