Hlavní obsah
Článek

Takovou roli si za celou svou kariéru vyzkoušel poprvé. Petr Kostka (82) se po letech vrátil na jeviště Divadla Broadway. V novém představení Láska nebeská se jako jediný z herců bude objevovat při každém představení, a to při projekcích v roli Boha.

„Musím říct, že postavu Boha jsem hrál ve svém životě poprvé. Natáčení v Divadle Broadway bylo fajn, stejně jako každá práce se Zdeňkem Zelenkou,“ svěřil se oblíbený herec, který si natáčení projekcí pro nový muzikál užíval.

„S panem Kostkou jsme se seznámili v roce 1991, obsadil jsem ho tehdy do mé první komedie Radostný život posmrtný. Od té doby jsme spolu natočili desítky titulů, takže vím, že Petr má smysl pro ten typ inteligentního humoru, který mi velmi vyhovuje, on třeba umí, s přesnou mírou nadsázky, hrát konverzační komedie,“ sdělil Super.cz režisér představení Zdeněk Zelenka k roli Petra Kostky, kterého byste v dlouhé paruce a s plnovousem těžko poznali.

„V Lásce nebeské jsem potřeboval obsadit roli Boha, který má mít laskavost a moudrý nadhled, takže Petr byl pro mě jednoznačnou volbou. V tomto muzikálu vystupuje Bůh pouze na projekcích, takže vše se muselo natočit před zahájením zkoušek,“ dozvěděli jsme se od režiséra, který s hercem natáčel před několika měsíci. Spolupráci s Petrem Kostkou si autor muzikálu nemohl vynachválit.

„A víte, jak se taky pozná naprostý profesionál? Petr všechny ty složité texty uměl perfektně zpaměti, při natáčení ani nekoukal do papíru! A ta přesná artikulace, intonace! Zkrátka - lepšího Boha jsme si nemohli přát,“ pochválil Petra Kostku Zelenka. Herec na natáčení však nebyl sám, při ruce mu byl herec a zpěvák Peter Pecha (34).

„Na natáčení projekcí jsem panu Kostkovi sekundoval při textech, které mám v muzikálu jako Jáchym ve scénáři. Musím říct, že to bylo opět radostné setkání. Známe se z dob, kdy jsme spolu účinkovali v muzikálu Vánoční zázrak,“ sdělil Peter Pecha.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám