Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když o někom řeknete, že si šlape na jazyk, jde o metaforu. V případě psího nalezence Buda ale není doslovný význam fráze daleko od pravdy. Má tak dlouhý jazyk, že s ním při chůzi vytírá zem.

Bud je kříženec bulteriéra a jeho majitelé Jill Castellano a Andrew Blinkinsop si ho vzali z útulku v San Diegu. Byla to prý láska na první pohled, a to ještě než psíka viděli na vlastní oči. Vyhlédli si ho na fotce.

Kromě toho, že má Bud jazyk dlouhý, mu chybí část čelisti - proto mu stále visí ven. Podle majitelky to však psovi nebrání ve spokojeném životě.

„Bud je nejšťastnější psík v okolí. Pořád by si hrál a miluje chodit do parků za dalšími psy. Přes pravidelné veterinární kontroly není samotná poloviční čelist pro Buda v každodenním životě problém. Je rozkošný. A ten stále vystrčený jazyk mu na roztomilosti ještě přidává,“ říká šestadvacetiletá Jill.

Vedlejším efektem je nepořádek během krmení, kdy, slovy majitelky, „lítá Budův jazyk úplně všude“. „Obvykle ho pak musíme umýt, protože má špinavou celou tlamu.“

Také po procházkách nastává očistná kúra: „Při procházkách tahá jazyk po zemi, protože rád čenichá, takže se také často ušpiní.“

Do útulku (tehdy v Mexiku) se Bud dostal jako štěně, s rozpadající se čelistí. Důvodem byla neznámá infekce. Za sebou už má několik operací.

Reklama

Další články

Načítám