Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Ben Cristovao (36) se do finále pětašedesátého ročníku Eurovize nepodívá. Ve druhém semifinálovém klání, které se konalo v Rotterdamu, neuspěl se svou písní Omaga. O finále bojovalo celkem 17 států, postupilo 10.

Zpěvák vystoupil v kostýmu od návrháře Jiřího Kalfaře, který mu vytvořil haute couture bundu. Ručně na ni bylo přidáno více než sto tisíc krystalů tvořící pospolu kaleidoskopický vzor. Záda zdobily další kamínky seskládané do symbolů lásky, míru a veganství a hlavy pantera. Společně odkazovala na jednotu a svět bez týrání zvířat.

Benny Cristo v klipu k písni Omaga

Na semifinále se Cristovao těšil. „I když je Eurovize v mnohém specifická a opravdu psychicky náročná, tak je fakt, že se ta práce tolika lidi chýlí k vrcholu, uklidňující,“ svěřil se Ben, který vystoupil za přísných bezpečnostních podmínek. Kvůli pandemii koronaviru potkal ostatní soutěžící až na červeném koberci a každé dva dny se musel testovat na covid 19.

Loňský ročník Eurovize překazila pandemie, ten letošní se ale v Nizozemsku opět odehrává naživo. Ben Cristovao byl devátým zástupcem České republiky na události, která je s průměrně dvěma sty miliony diváků nejsledovanějším nesportovním televizním přenosem na světě. Velkolepé finále se koná už v sobotu.

Reklama

Další články

Načítám