Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Eva Holubová (65) se na sociálních sítích vyjadřuje k nejrůznějším tématům, stejně jako její dcera Karolína (26), pro kterou není skoro žádné téma tabu. Nyní se rozhodly prolomit hradbu mlčení kolem menopauzy, o které natočily několikadílný podcast.

„Já dělám besedy, kde jsou lidi schopní se mě zeptat na něco, co je tabu pro mě - kdy jsem se poprvé s někým milovala, kdy jsem se poprvé políbila s manželem. To jsou věci, které bych chtěla mít jako své tajemství. Ale nikdo se třeba nezeptá ,Máte hemeroidy?' nebo ,Kdy jste začala menstruovat?' Dokonce moje maminka, když jsem dostala menstruaci, o tom mluvila hrozně potichu,“ přiznala oblíbená česká herečka v pilotním dílu podcastu Menopauza není pauza, který vznikl ve spolupráci s Laboratořemi Vichy.

Maminka Evy Holubové zemřela v 52 letech, a jak herečka popisuje, byla v té době velmi mladá na to, aby společně stihly probrat všechna obdobná témata. Mnoho informací si musela později zjišťovat sama. Tomu se rozhodla v případě vlastní dcery předejít.

„S mámou jsme nikdy nepodporovaly tabu. Dlouhodobě se věnujeme ženským tématům, ať už společně, či každá zvlášť, a snažíme se je otevírat veřejnosti,“ doplňuje maminku Karolína. V dalších dílech podcastu k sobě přizvaly hosty z řad psychologů, gynekologů, sexuologů nebo dermatologů, kteří se k tématu vyjadřují z pohledu odborníků.

„Myslím, že je důležité i pro holky v mé generaci, abychom o tom věděly, abychom se toho nebály. Jsme obklopeny ženami, které to prožívají nebo prožily, ať už jsou to naše maminky, babičky nebo kolegyně v práci. Budeme je lépe chápat a porozumíme jim,“ dodává Karolína.

Související témata:
Menopauza

Reklama

Další články

Načítám