Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Beáta Dercová se v Česku dostala do povědomí díky tvorbě selfie panenek. Takzvané selfie cuddle, jak se jim říká v zahraničí, se staly velkým hitem a jejich tvůrkyně Super.cz prozradila, co ji k nápadu přivedlo.

„Když můj syn nastupoval do školky, byl na nás velmi fixovaný. Přemýšlela jsem, co mu dám, aby mu tam nebylo smutno. Takže jsem mu ušila mámu a tátu - sebe a manžela,“ řekla Super.cz sympatická Slovenka.

Nápad se ale brzy setkal s velkým úspěchem a Beáta začala šít na zakázku. „Ukázala jsem to kamarádkám a postupně se to rozšířilo, začala jsem šít rodiny. Motto je: rodina jako vyšitá,“ vysvětluje tvůrkyně, kterou jsme vyzpovídali před natáčením talk show 7 pádů Honzy Dědka.

Panenky s reálným obličejem jsou oblíbené i v zahraničí. Oproti Česku a Slovensku, kde si zákazníci nejčastěji vybírají své rodinné příslušníky, je v cizině poptávka po známých tvářích a filmových hvězdách. Z těch posledních dala Beátě nejvíc zabrat dvojice z kultovního filmu Quentina Tarantina.

„Nejnáročnější byla dvojice z Pulp Fiction, tam se mi špatně vyšíval Travolta. Čtyři hlavy šly do koše, po páté se to povedlo,“ směje se sympatická učitelka.

Na fotky svých zákazníků nemá speciální požadavky. Důležité je, aby jejich selfie působila reálně a klienti nepoužívali, dnes velmi oblíbené, filtry a úpravy. „Nesmí to být našpulené rty nebo upravené fotky, protože ta panenka se jim potom nepodobá,“ dodává s humorem.

Reklama

Další články

Načítám