Hlavní obsah
Článek

V období koronavirové pandemie pracovala Vanda Hybnerová (55) minimálně. „Funguju tak na deset procent. Načítala jsem audioknihy, vrátila jsem se k dabingu a stejně jako všichni čekám, až budeme hrát pod otevřeným nebem,“ svěřila se nám herečka. Vanda potřebuje mít před sebou jasný cíl.

„Varianta zkoušení do šuplíku pro mě není. Je pro mě velmi důležitá zpětná vazba publika. Během minulého roku jsem teda nic nepřipravovala, ale koncem května bychom měli zvládnout na čtvrtý pokus premiéru Kanibalky 2. Premiéru jsme třikrát rušili.“

Už i držitelka celé řady divadelních cen včetně Thálie ale začíná pochybovat o svých schopnostech. „Mám pocit, že už dávno nejsem herečka. Byla jsem zvyklá být v zápřahu, mít kolem pětadvaceti představení do měsíce a často jsem točila. Teď jsem si vypláchla mozek,“ krčí rameny Vanda, které neplechu na paměti napáchal také Covid-19.

„Během třiceti let, co jsem u této profese, jsem nikdy neměla roční pauzu. Navíc jsem měla hnusný průběh covidu. Dva měsíce potom jsem měla problémy, nevzpomínala jsem si na názvy, na jména,“ řekla nám Hybnerová na tiskové konferenci připravované hry Richard III.

„Jsem ráda, že je přede mnou Shakespear. Zvukomalebnost, kterou v sobě ten verš má, mi doufám pomůže nastartovat mozkové buňky,“ řekla nám Vanda Hybnerová, která se v představení zhostí role Alžběty.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám