Hlavní obsah
Článek

Jmenování profesora Petra Arenbergera do funkce ministra zdravotnictví samozřejmě ovlivnilo i jeho soukromý život. Nejen na dlouholetého ředitele vinohradské nemocnice, ale také na jeho manželku je už měsíc, konkrétně od 7. dubna, upřeno více pozornosti než kdy dřív. Rodina to samozřejmě pociťuje, bohužel i v negativním slova smyslu.

„Já, ale i moje děti zažíváme takové, řekla bych, nepříjemné invektivy, zejména na sociálních sítích. Snažím se to s nimi probírat a trošičku to zlehčovat,“ řekla Arenbergerová, jež je stejně jako její muž lékařkou, Životu ve hvězdách.

Soužití se svým manželem pak přirovnala k jízdě ve Ferrari: „Hodně svižné tempo, málo zastávek. Je hodně akční, co se týká rodinného života i v práci.“

Ve volném čase se prý ministr rád věnuje sportu a jeho vášní je kutilství. Podle své ženy je také výtečný otec. Mají spolu dvě dospívající dcery.

Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D. je přední českou dermatoložkou, vědkyní a pedagožkou. Od roku 2001 působí na Dermatovenerologické klinice 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. V roce 1989 se zúčastnila soutěže krásy Miss Československo.

Související témata:
Petr Arenberger

Reklama

Další články

Načítám