Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Stále méně se věnuje modelingu a stále více se realizuje v oblasti uměleckých děl, a zejména pak rozvíjí aktivity svého nadačního fondu AutTalk. Ten Kateřina Sokolová založila se svým otcem Janem na základě rodinné zkušenosti, jelikož její bratr trpí těžkou formou autismu.

Pět let od založení fondu oslavila modelka natočením videa, které je poděkováním všem, kteří pomáhají. „K našemu výročí jsme si nadělili ten nejkrásnější dárek, sešli jsme se s řadou lidí, kteří nám od našeho založení pomáhají uskutečňovat naše plány a sny, a společně s jednou mediální agenturou natočili video o tom, co děláme a proč. Jsme vděční a uvědomujeme si, že bez lidí, kteří jsou s námi a kteří nás podporují, bychom nejspíš neměli, co slavit,“ uvádí nejkrásnější Češka roku 2007.

Pečujícím rodičům poskytuje fond od svého založení finanční příspěvky na všechno, co může rodičům ulevit při péči o autistické dítě či děti. Kromě konkrétních rodin podporuje fond také rodičovské spolky a organizace, které se autismu věnují, či pořádání akcí určených autistickým dětem i jejich rodičům. Fond organizuje také setkávání zástupců organizací, aby bylo možné nalézt synergie, poradit se, sdílet zkušenosti. Na posledním setkání bylo přes 40 lidí z více než dvacet organizaci z celé České republice.

„V době pandemie jsme naše setkávání rozšířili i do online prostoru a pořádáme workshopy pro pečující rodiče i další zájemce. Co se týče fundraisingu, v dnešní náročné době potřebují pečující rodiny pomoc víc než kdykoliv předtím, a proto jsme za každou pomoc od našich partnerů opravdu vděční,“ říká Katka Sokolov, která nedávno obdržela cenění v kategorii osobnost filantropie 2021 od Fóra dárců za mimořádný přínos rodinám pečujícím o autisty.

Reklama

Další články

Načítám