Hlavní obsah
Článek

Herec Jiří Krampol (85) už není nejmladší a uvědomuje si to. Když někde potká doktora, nechá si minimálně změřit tep, a když jsou k dispozici jakékoli přístroje, ochotně je vyzkouší. A v případě, že dostane pozvánku přímo na lékařské pracoviště, je jasné, že u popíjení drinků nezůstane a lékaře zatáhne do ordinace.

Naposledy se extrémně opálený Krampol, jehož i diváci pořadu Nikdo není dokonalý podezřívají, že občas přespává v soláriu, rozhodl, že je čas nechat si vyšetřit pigmentové skvrny. Právě ty bývají prvním příznakem toho, že se začne tvořit zhoubný melanom, tedy rakovina kůže. Ta je jedním z nejčastějších příčin úmrtí na zhoubné nádory.

Na večírku pražské Žilní kliniky si Krampol nejprve nechal zkontrovat průtočnost cév a mohl být spokojen. "Má je jako junior v rozpuku," smál se primář Ota Schütz. Poté postoupili k přístroji, který diagnostikuje pigmentaci. „Jirku dobře a dlouho znám, a proto ho musím vyšetřit hned. Sice tvrdí, že je hypochondr, ale já mám právě hypochondry rád, protože nikdy nepřijdou pozdě," poznamenal Schütz. Výsledek vyšetření už ale nerozebíral.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám