Hlavní obsah
Článek

Vévoda ze Sussexu se poprvé od rozloučení s dědečkem, princem Philipem, objevil na veřejnosti. Princ Harry (39) se zúčastnil charitativního koncertu Vax Live v Las Vegas.

Pro publikum z řad pracovníků z tzv. první linie vystoupily a promluvily samé velké hvězdy. Mezi nimi Jennifer Lopez, Selena Gomez nebo Ben Affleck. Pro Harryho šlo navíc o první veřejný proslov od slavného rozhovoru s Oprah Winfrey.

„Musíme se za sebe ohlížet s empatií a soucitem k těm, které známe, i k neznámým. Musíme pozvednout humanitu a zajistit, aby žádná osoba ani komunita nezůstaly opomíjené,“ uvedl v něm mj.

Americké publikum prince přijalo vřele, vítalo jej potleskem vestoje.

Lidem působícím v první linii pak Harry poděkoval za práci, již odváděli a odvádějí. Všechny vyzval k jednotě, která by mohla usnadnit konec pandemie.

Cílem koncertu pro sjednocení světa, jak pořadatelé Vax Live uvádějí, a stejnojmenné kampaně byla výzva lídrům, aby byla vakcína proti covidu dostupná pro všechny lidi po celém světě. Harry i jeho žena Meghan, která se vzhledem k pokročilému těhotenství akce nezúčastnila, jsou v předsednictví této kampaně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám